Ajungem MARI
" Schimbam lumea cu pași mici!"
DESPRE NOI
Activitatea noastră
Ajungem MARI, desfășurat de Asociația Lindenfeld, este singurul program național care susține pe termen lung educația copiilor și tinerilor instituționalizați și din medii defavorizate pentru a ajunge adulți fericiți, încrezători, responsabili și independenți.
Unde activăm și cui ne adresăm
Programul Ajungem MARI se desfășoară în București și în cele 23 de județe (Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Gorj, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea) unde 2.500 de copii și tineri instituționalizați sau din familii defavorizate se bucură de educatțe interactiva și experiențe de formare cu sprijinul a 1.000 de voluntari alături de care lucrează săptămânal.
Lucrăm în special cu copiii din sistemul de protecție de stat și copii si tineri din mediile defavorizate. Odată incluși în program, copiii si tinerii sunt sustinuti pe termen lung, atat timp cat au nevoie.
Valorile și misiunea
Viziune: “Ne dorim o lume în care copiii separați de familie să crească încrezători în potențialul lor și să ajungă oameni responsabili și independenți.”
Misiunea: Să le fim alături pe termen lung copiilor separați de familie și celor din medii defavorizate, prin sprijinul voluntarilor și diverse proiecte in care educația și integrarea socială sunt prioritare. Voluntarii devin pentru copii modele de urmat, îi încurajează permanent și le deschid oportunități.
Programul educațional Ajungem MARI își propune să reducă trauma copiilor din centre de plasament în urma instituționalizării, a abandonului și a separării de familii. Proiectele noastre sunt concepute pentru a-i ajuta să se dezvolte armonios, să prindă încredere în ei și să își descopere pasiuni și abilități care să îi recomande pentru o profesie. Participând la cursuri, ateliere creative și excursii, având încurajare, afecțiune și experiențe noi, copii din centre pot Ajunge MARI
Copiii și tinerii au mult potențial, dar puțină încredere în forțele proprii și sunt afectați de separarea de familie și creșterea în instituții. Ei au nevoie de relații cu adulți care să le devină prieteni și modele, să le ofere sprijin și încurajare, să le deschidă oportunități și să îi motiveze să își continue educația.
Pentru educația lor, organizăm anual noi recrutări pentru a asigura numărul optim de voluntari. Peste 1000 de voluntari vizitează săptămânal copiii, timp de cel puțin 8 luni, după care sunt sprijiniți să continue, prin training-uri și consiliere.
Voluntarii îi ajută pe copii și pe tineri pe termen lung, îi întâlnesc în centre, învață împreună, dar le pot deveni sprijin până se angajează și își formează familiile lor. Pentru acest sprijin e nevoie de implicarea adulților cu experiență de viață, care îi pot ghida pe tineri.
Prin proiectul de voluntariat organizația noastră reușește să aducă împreună voluntari, oameni minunați din toate domeniile, care sa le fie copiilor: mentori, modele, îi ajută pe copii să descopere lumea, să prindă încredere în propriile forțe, să devină independenți și responsabili. Activitățile pe care le desfășoară voluntarii sunt pregătire școlară, ateliere creative (muzică, dans, fotografie, arte plastice), ateliere de pe diverse teme de importanță pentru integrarea în societate și pentru o viață independentă (siguranță online, educație pentru sănătate, educație civică, informatică, educație financiară și antreprenorială).
RESURSE
Resurse pentru angajatori
Mai multe detalii în curând.
Resurse pentru candidați
Prin intermediul proiectelor noastre adolescenșii și tinerii beneficiaza și de consiliere vocațională și profesională, dar și cursuri de calificare și supotul in căutarea unui loc de muncă.
MEMBRII NOȘTRI
.
Vasile Roxana, Brașov.
Voluntar Ajungem MARI
" Aproape 3 ani minunați au trecut de la prima mea zi în calitate de voluntar Ajungem Mari. Entuziasmul copiilor prezent la fiecare revedere și progresele pe plan educativ, dar și personal, mă motivează să mă implic în acest program. Totodată, simt că, împreună cu ceilalți voluntari, reușim să-i pregătim pentru o viață independentă, oferindu-le șansa de a intra în contact cu realitatea lumii exterioare."
.
Monica Dinu, Dolj
Voluntar Ajungem MARI
"A lucra cu copiii e, poate, una dintre cele mai frumoase contribuții la transformarea și dezvoltarea unei societăți care încă învață să crească. Iar zâmbetul copiilor la final de lecție, entuziasmul lor pentru o nouă întâlnire cu ține, încrederea de sine pe care o dezvoltă și curajul pe care îl capătă datorită ție merită tot efortul."
.