SOS Satele Copiilor România
DESPRE NOI
Activitatea noastră
- Servicii rezidențiale pentru copii și tineri rămași fără protecția familială
- Servicii de orientare și inserție profesională pentru tineri
- Servicii sociale pentru familii vulnerabile
SOS Satele Copiilor România oferă servicii de îngrijire alternativă pentru copii și tineri rămași fără protecția familială și servicii sociale și de inserție profesională pentru familii din categorii vulnerabile, cu scopul de a preveni separarea copiilor de familie. În programele pentru tineri, susținem participarea tinerilor la luarea tuturor deciziilor care îi privesc și oferim servicii și consiliere pentru inserție profesională.
Unde activăm și cui ne adresăm
Bucuresti, județul Ilfov, județul Teleorman, județul Bacău și județul Sibiu
· Copiii și tinerii rămași fără protecția familială sunt sprijiniți până la vârsta de 26 de ani
· Tinerii care au părăsit sistemul de protecție specială sunt sprijiniți parțial pentru o perioada de 3 ani
· Copiii și tinerii din familii vulnerabile, atât din mediul rural cât și din mediul urban, sunt sprijiniți în medie 2 ani
Valorile și misiunea
Misiune : Oferim o familie iubitoare copiilor aflați în dificultate, îi ajutăm să devină oameni responsabili și contribuim la dezvoltarea comunităților în care trăiesc.
Valori: Curaj (Noi acționăm !). Angajament (Onorăm promisiunile !) Încredere (Avem încredere unii în ceilalți!). Credibilitate (Suntem parteneri de nădejde!)
SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, ce derulează programe în 137 de ţări ale lumii. SOS Satele Copiilor are ca misiune oferirea unei familii iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și susținerea și protejarea celor care riscă să o piardă. În cei 29 de ani de activitate în România, SOS Satele Copiilor România a derulat programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunitățile de tineri), de întărire a familiei (Centrul de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, Centrul de zi, Servicii de asistență comunitară), educaționale, precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc atât din sistemul de protecție, cât și din mediul rural sau familii vulnerabile. Anul acesta, peste 850 de copii și tineri sunt sprijiniți în mod direct de SOS Satele Copiilor, dintre care 150 cresc în Satele SOS, iar 700 de copii sunt sprijiniți să rămână în familia lor și să nu trăiască trauma separării.
RESURSE
Resurse pentru angajatori
Studiu Situatia tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială:
https://www.sos-satelecopiilor.ro/wp-content/uploads/2020/07/Studiu-tineri-iesiti-web.pdf
Resurse pentru candidați
Studiu Situatia tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială:
https://www.sos-satelecopiilor.ro/wp-content/uploads/2020/07/Studiu-tineri-iesiti-web.pdf
MEMBRII NOȘTRI
.
Adrian TUDOR
consilier tineri
Interacțiunea mea zilnica cu tinerii m-a păstrat viu, conectat și tânăr. Contactul „bidirecțional” este ca un elixir din fântâna tinereții. Din păcate, lumea nu știe câte lucruri minunate facem zi de zi și cât de multe provocări sunt în spate. Mi-aș dori să reușim să ajungem la cât mai mulți oameni de bine, care să cunoască mai bine intervenția SOS și să ne fie alături, cu încredere.
.
Alina MICUȚIU
asistent social
În primul rând, încercăm să cunoaștem familia și nevoile cu care aceasta se confruntă. Asistentul Social este atent și la resursele acesteia, la potențialul de dezvoltare și la punctele tari pe care s-ar putea construi pe mai departe. Pe lângă informații legate de membrii familiei, starea de sănătate, situația școlară, condițiile de locuit, venituri, nivel de studii și calificări profesionale, asistentul scocial încearcă să afle povestea familiei, care este viziunea pentru viitor și unde și-ar dori să ajungă, dacă are parte de susținere.
.